Reflectie 1

In de loop der jaren merkte ik dat ik steeds meer mijn ontevredenheid over van alles en nog wat liet merken aan mijn omgeving. Dit resulteerde in snel ruzie maken om niets, de touwtjes in handen willen houden en ik werd steeds minder flexibel. Dit ervoer ik zowel privé als in mijn werk. Ik kreeg het gevoel in cirkels te gaan, kwam zelf niet tot goede oplossingen en was ongelukkig met mijn eigen functioneren.  Ik werd onzekerder, richtte façades op, ging situaties uit de weg en kreeg steeds minder energie en plezier in de dingen die ik deed. Na een cursus Mindfulness kwam ik erachter dat het in het hier en nu leven voor mij zwaar onvoldoende was; ik was altijd maar aan het plannen en op zoek naar de controle. Daarbij luisterde ik helemaal niet naar mijn gevoel. Hieraan wilde ik verder werken, maar dan vanuit een andere invalshoek en alleen. Zo kwam ik terecht bij Anantheis

In de ongeveer anderhalf jaar dat ik therapie kreeg (in totaal 22 gesprekken) heb ik veel geleerd over de herkomst van mijn blokkades. K. kon mij in gesprekken laten ervaren dat de dingen die ik nu doe voortkomen uit onafgewerkte zaken uit het verleden. Daarbij leerde ik beter naar mijn gevoel te luisteren en emotie te ervaren. Het was een proces dat we samen doormaakten. Hij was altijd goed voorbereid en wist waar ik het over had en kon de vinger op de zere plek leggen. Verbazend knap legde hij verbanden die mij leerden mijzelf beter te kennen. Soms was dit voor mij een worsteling, maar K.  zorgde er op een prettige manier voor dat ik van iedere bijeenkomst wel iets meenam voor mijn verdere ontwikkeling. Soms bewust, maar vaak onbewust werkte ik dan in de tussenliggende periode verder. Zo kreeg ik steeds meer inzicht in waarom ik bijvoorbeeld de controle wil houden. Ik leerde meer vanuit mijn gevoel de dingen te doen en echt in het hier en nu te zijn.

De therapie heeft mij weer energie gegeven en zekerheid om dingen aan te pakken en onder ogen te zien. Mijn flexibiliteit is toegenomen. Ik heb zaken achter me kunnen laten. Ik ga met meer plezier en openheid verder en durf te laten zien wie ik ben. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om deze therapie te volgen; het heeft van mij weer een vrolijker mens gemaakt.

Reflectie 2

Een jaar geleden kwam ik, na een doorverwijzing van de bedrijfsarts, bij K. op intakegesprek. Vol weerstand tegen zijn bemoeienis met mij, maar ook wetende dat ik iets moest doen aan mijn probleem ben ik de eerste sessies ingegaan. Door zijn duidelijkheid en betrokkenheid heeft hij me snel een gevoel gegeven dat ik me veilig kon voelen bij hem, waardoor ik uiteindelijk mezelf echt heb durven laten zien.

De aanleiding om naar de bedrijfsarts te gaan waren mijn heftige emotionele reacties op schijnbaar kleine aanleidingen. Ik kon intens verdrietig worden maar ook woedend en op het agressieve af. Dat gebeurde in eerste instantie alleen maar in de huiselijke sfeer maar later begon dit ook op mijn werk te spelen.

Samen met mijn therapeut de emotionele achtbaan doorgegaan om te onderzoeken waar die reacties nu vandaan kwamen. Door steeds naar (actuele )gebeurtenissen te kijken en mijn emoties die dat opriepen op te laten komen en te analyseren werd duidelijker dat ik bepaalde patronen ontwikkelt heb waardoor die heftige emotie steeds op kon komen. Nu ik begreep waar het vandaan kwam , zijn we gaan kijken hoe ik daar dan mee om kon gaan.

K. weet waar hij het over heeft en dat gaf me het vertrouwen wat ik verder nodig had om stappen te maken. Ik heb het vertrouwen dat ik het verder nu zelf kan, met de inzichten en handvatten die ik van K. meegekregen heb. Mocht het me toch een keer niet lukken, dan staat de deur ook weer open om daar weer even  bij stil te staan.

Reflectie 3

Het traject bij K. was intensief en diepgaand.
Bevrijdend en helend om oude verkrampingen los te laten.
Ik sta meer ontspannen in mijn leven.
Ik sta nu aan het roer en voel me dichter bij mezelf en meer verbonden met de mensen om me heen.
Ik heb veel waardering voor zijn bekwaamheid, zorgvuldigheid en support.

Reflectie 4
Aan het begin van mijn sessies met K. had ik het vage gevoel dat er toch meer uit mijn leven te halen moest zijn. K. heeft mij geleerd dat praten over jezelf helemaal niet slecht is maar juist goed en mij helpt om meer uit het leven te halen. Hij heeft mij laten zien dat er zelfs lol zit in het delen van dat wat je bezighoudt. Dat ik af en toe toch dingen invul voor een ander en zo mijzelf te kort doe is een valkuil waar ik de rest van mijn leven mee bezig zal zijn.

Reflectie 5

Ik kwam op aanraden van een vriendin in contact met K. In mijn hele leven had ik een onrustig gevoel en was snel verveeld in relaties en had ook het gevoel dat ik niet het werk deed waar mijn hart sneller van ging kloppen. K. heeft mij ontzettend geholpen in mijn zoektocht naar wat er aan de hand zou kunnen zijn. K. en ik noemden dat vaak HET EI. In mijn eigen EI denk ik na over relaties met mensen en mijn omgeving. K heeft mij geholpen om te herkennen dat ik ‘als de spanning toeneemt’ de neiging heb om in mijn EI te gaan zitten en niet te communiceren met mensen om mij heen. Dat daar af en toe indringende gesprekken voor nodig waren vond ik prettig: niet tijdens het gesprek natuurlijk maar wel als ik er nu met plezier na terug kijk. Ik kan K iedereen aanraden die vragen niet uit de weg wil gaan.

Reflectie 6
De gesprekken met K. hebben me geholpen mijn gevoelens onder ogen te zien en helemaal te door voelen. Ik heb erkenning gekregen van hem voor waar ik het al lange tijd in mijn leven zo moeilijk mee had. Ik werd daarnaast ook regelmatig stevig geconfronteerd met mijn eigen patronen, maar dit was nodig. Ik ben nu echt in contact met mezelf.
De gesprekken hebben me de ogen geopend. Ik ben blij dat ik dit aan ben gegaan. Ik voel mij nu veel beter en meer gelukkig met mezelf. Bedankt K.!